Nowy aparat udojowy DeLaval

Producenci urządzeń udojowych systematycznie doskonalą swoje produkty, dostosowując je do rosnącej wydajności krów mlecznych. W ostatnim czasie firma DeLaval wprowadziła na rynek aparat udojowy MC75 z gumą strzykową Clover. W opinii producenta łączy on cechy dostosowania do współczesnych, wysoko produkcyjnych krów z wysoką wytrzymałością na uszkodzenia oraz liczne zalety ergonomiczne. Guma typu Clover zapewnia sprawniejszy, szybszy dój, lepsze traktowanie strzyków, niż powszechnie stosowane gumy, zwłaszcza te o przekroju trójkątnym. W aparacie MC75 zastosowano technologię TopFlow, zapewniającą stabilne podciśnienie pod strzykiem w czasie doju oraz w znacznym stopniu ograniczającą możliwości zakażeń krzyżowych. Masa aparatu wynosi 1,9 kg. Producent informuje, że w MC75 zmniejszono do minimum liczbę elementów do wymiany w czasie rutynowych serwisów. Ponadto jego konstrukcja umożliwia skuteczne mycie przy minimalnym zużyciu wody i środków myjących. W aparacie można zastosować także inne, optymalnie dobrane gumy strzykowe z oferty DeLaval.
www.delaval.pl